• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken (NL, BE, DE)

Frank Hosmar

Frank heeft zijn hippische opleiding in Deurne genoten waarna hij een aantal jaren internationaal ervaring heeft opgedaan in Yokohama (Japan), om vervolgens thuis zijn eigen stal op te zetten. Frank heeft de allerhoogste opleiding binnen de paardensport voltooid en is gediplomeerd trainer/coach 5. Hij is bevoegd om combinaties op te leiden van Bixie tot aan de absolute topsport en doet dat met veel plezier en enthousiasme. Hij maakt deel uit van het instructeursnetwerk aangepaste sport en is tevens talentscout voor de (para) dressuur bij de KNHS. Ook maakt hij deel uit van het trainersplatform van de KNHS.

Frank Hosnar
““Teamwork makes the dream work””

Frank Hosmar

In 1997 heeft Frank een ongeluk gehad waarbij hij in glas belandde en alle spieren, pezen en zenuwen in zijn rechterhand werden doorgesneden. Als gevolg hiervan heeft hij nauwelijks kracht en gevoel in zijn hand en is de functie ervan beperkt. Artsen vertelden hem dat hij nooit meer zou kunnen rijden, maar door lang en intensief revalideren en zich daarbij diverse trucjes en handigheden aan te leren, kan hij elk paard rijden. Als je het niet weet, kan je niet zien dat hij beperkt wordt door zijn hand.

Sinds 2009 komt Frank naast de reguliere sport (Grand Prix) ook uit in de para dressuur. Hij start in grade V (voor mensen met de lichtste beperking), is opgenomen in het Paralympisch kader van de KNHS en heeft tevens de A-status bij het NOC*NSF. Binnen de aangepaste sport heeft hij vele successen behaald. Zo is hij regerend Europees en Wereldkampioen en heeft hij medailles behaald op maar liefst drie Paralympische spelen!

Belangrijkste resultaten:

Paralympische Spelen Tokio 2020: 2x zilver en 1x brons

Europese Kampioenschappen 2019: 3x Europees kampioen; individueel, kür en team
Wereld Kampioenschappen 2018: Wereldkampioen met team en 2x zilver
Europese Kampioenschappen 2017: Europees Kampioen en 2x zilver