48-72—hour delivery Gratis verzending boven €85,- Extra service Klantenbeoordeling op basis van beoordelingen
EquilinBALANCER, Roughage Completion in pellets 6,8 kg

Completely organically bound mineral supplement with natural vitamin E and prebiotics. Categorywinner 'Product of the year 2015' in the Netherlands! Expiry date at least one (1) year

€45,95
Availability: In stock
  • Buy 3 for €40,95 each and save 11%

A horse that is fed solely on forage has a problem and on the long run is not able to keep its body healthy. Why?

Because the available forage often is lacking in selenium, zinc, copper and sodium, in the winters it is also lacking in vitamine E. Forage is usually grown on old cattle pastures and therefore is too rich in sugar and proteins. To get absolute certainty on the quality of your forage we recommend analysing it. However, the fact is that in most cases when a horse is fed less than 2,5 kg of concentrated feeds (nuts or muesli) it will have a shortage of minerals.

EquilinBALANCER is a palatable cube:

  • 100 - 120 grams per day for an adult horse
  • Organically easily digestible minerals 
  • On the basis of average forage shortages
  • Prebiotics and pectins for the digestion of sugars and proteins
  • Natural vitamin E
  • Omega 3 from linseed 
  • No iron

One package contains 6.8 kg. This is sufficient for a two (2) month supply on average.

Next to BALANCER also offer the horses a salt lick and half a kilo of lucerne a day, next to sufficient amounts of suitable forage.

When for a longer amount of time the diet only consisted of forage, then the dosage of BALANCER can be doubled for 10/12 days, this will also stimulate the intestinal flora.


choice indicator


Dosage and ingredients:

 

Not to light work

Normal to intense work

Horse

100 grams

100g + BASIC, IMMUNO and energy as needed

Pony

65 grams

65 grams + BASIC, IMMUNO and energy as needed

Composition: linseed expeller, barley, apple pulp, St. Johnsbread, linseed fibers, apple molasses, beet pulp, sunflower oil.

Analytical constituents /kg: crude protein 13,5%, crude fat 6,4 %, crude fiber 9,2 %, crude ash 14,8 %, calcium 19,4 g, phosphorus 17,6 g, sodium 8,13 g, magnesium 16,2 g, sugar 8,8%

Addition/kg: Preservatives 1b306(ii) tocopherol-rich extracts of natural origin 10 mg Traces 3b4.10 copper (Cu-chelate of the hydroxy-analogue of methionine) 675 mg, 3b6.10 zinc (Zn-chelate of the hydroxy-analogue of methionine) 3750 mg, 3b5.10 manganese (Mn-chelate of the hydroxy-analogue of methionine) 560 mg, iodine (calcium iodate anhydrous 3b202) 35 mg, 3b8.11 Selenium (Se-organic CNCM 1-3399 no. 3b8.12) 10 mg, 3b801 Selenium (sodium selenite) 3 mg, Vitamins: 3a672a Vitamin(e) A 65000 IE, 3a671 Vitamin(e) D3 20000 IE, 3a700 Vitamin(e) E (RRR-alfatoco-ferol) 5188 mg, 3a316 Vit B9 Folic acid 172 mg, 3a880 Biotin(e) 5 mcg, digestability enhancers: 4b1702 Saccharomyces cerevisae Sc47 110000 MCFU/kg


Side effects: Not known, but individual sensitivity can always occur at a specific ingredient.

Anja 07-07-2020 12:42

Mijn paard ziet er mooi en gezond uit. Oogt ook tevreden. Geef equilin balancer op advies van dierenarts naast alleen ruwvoer in combi met luzerne. Mooi product!

L vd Leeden 06-07-2020 09:52

Sinds ik equilin balancer en basic gebruik zit mijn paard niet alleen goed in haar vel, ze heeft ook veel drogere benen.

Lotte 06-07-2020 09:25

Mijn shets eten het goed. Ze hadden geen klachten voordat ik equilin ging voeren. Echter hebben beide ponys voor het eerst in 10 jaar appeltjes en komen ze geweldig uit hun vacht!

Marit Blom 17-06-2020 18:10

Ik voer nu ruim een jaar de balancer icm de basic. Je hoeft er maar heel weinig van te voeren! Ik vind het ideaal dat alle vitamines en mineralen hierin zitten dus geen gedoe met allemaal aanvullende producten. Daarnaast zijn de mineralen organisch en worden ze zo beter opgenomen. Mijn paard is fit, herstelt snel na een lange rit en haar vacht is glanzend! Ik ben er erg tevreden over!

Tamara Mengers 20-05-2020 14:28

Ben erg tevreden voer het nu 5 weken in combinatie comfort maar heb totaal andere paarden op stal staan !!!

P van Leeuwen 20-05-2020 09:41

Ik gebruik nu een aantal maanden basic icm de balancer en ik ben heel erg tevreden. Mijn paard eet het goed en ziet er mooi glanzend uit.

Marleen Remijn 20-05-2020 09:25

Mijn paard is enorm opgeknapt door de juiste voeding en ik had echt niet verwacht dat dit zo veel verschil kon maken, maar ik ging de uitdaging aan en de resultaten vind ik nog steeds bijzonder. Mijn paard heeft nooit meer stalbenen, is opgeknapt van maagzweren en is weer op gezond gewicht en straalt. Daarbij zit ze goed in haar vel en kan ik hierdoor optimaal presteren met haar in de sport. Ik zou equilin iedereen aanraden!

Lindsey 11-05-2020 16:59

Mijn paard at voorheen veel zand en leek net dat ene te missen wat zij niet kreeg door haar huidige voer. Dus na 2 zandkuren (zij had heel veel zand in de darmen) toch rond gaan kijken wat ik mijn paard kon bieden. Op aanraden van DA begonnen met EquilinBALANCER. Nu ongeveer anderhalve maand verder heb ik een paard dat ontspannen is, relaxt, geen voer must heeft in de zin van: Ik MOET eten want ik krijg niet genoeg. Ze is voldaan, glanst en zit er ook zoveel beter uit. En ze vind het lekker ook nog.

Voor mij niks anders meer.

Kim Sleutel 11-05-2020 16:47

Ik voer Orsini al meerdere jaren Equilin balancer, basic en glucosamine. De glucosamine voer ik hem bij voor zijn gewrichten. Omdat ik er echt in geloof dat de basis van je paard uit ruwvoer moet bestaan krijgt hij voornamelijk ruwvoer en dit wordt aangevuld met Equilin. Hij doet het hier super op. Als oudste paard in zijn kudde moet hij altijd voor zijn plekje opkomen en krijgt hij soms wat minder ruwvoer binnen dan op andere dagen, maar door hem equilin bij te voeren weet ik zeker dat hij wel voorzien wordt in zijn belangrijkste vitamines en mineralen. Dat is een fijne gedachte!

Marieke Vernig 11-05-2020 16:41

Ik voer de balancer nu bijna 3 weken op advies van de dierenarts/therapeut.
Tot nu toe reageert hij er goed op, hij is meer gaan glanzen en lijkt goed in zijn vel te zitten.

Margot Moerkerken 06-05-2020 23:34

Sinds oktober 2019 voer ik de Balancer aan mijn Friese merrie van 12 jaar oud. Op aanraden van mijn instructrice zijn we overgestapt.
Naast goed ruwvoer wilde ik een goede vitaminen en mineralen aanvulling geven, het liefst met ingrediënten waar over na is gedacht. Geen vulling maar voeding. Binske is insuline resistent, dat maakt goed voer extra belangrijk.
In haar bespiering is ze enorm verbeterd de laatste maanden, de Balancer is een goede aanvulling op onze training. En ze lust het graag!

D. 18-10-2019 21:54

Echt een uitstekende aanvulling op ruwvoer. Ik wil geen krachtvoer/granen voeren aan mijn paard (PRE) i.v.m. zijn gevoelige darmen. Mijn paard had met andere Balancers met syntetische vitamines steeds tekorten aan selenium en vitamine E etc., stugge spieren en niet willen/kunnen ontspannen met grondwerk en rijden. Hij krijgt nu we weer serieus aan het trainen zijn de Balancer en de Basic van Equilin en hij is zo enorm opgeknapt, zijn spieren zijn super los, echt perfect! Na drie weken was het al licht merkbaar en het werd alleen maar beter. Duidelijk verschil merkbaar dat hier natuurlijke vitaminen en mineralen in zitten (die veel beter opneembaar zijn door het lichaam). Verder krijgt hij geen krachtvoer erbij of andere supplementen, niet nodig, hij heeft ook genoeg energie.

Cassandra 16-12-2018 16:33

Doet wat het zegt. Kwalitatief goed voer! Ik heb een hele verandering gezien bij de paarden. Zitten goed in hun vel.

Jennifer Kautz 21-12-2016 22:41

Op aanraden van de Osteopaat ben ik mijn Ben ook Equilin Balancer gaan voeren. Hij is gevoelig voor spierbevangenheid en is van nature aan de luie kant, een echte fries. Hij mist soms nog energie, maar mag geen suikers.... dus ben nog beetje zoekende, maar met de balancer is t al stukken beter en zn vacht glanst gewèldig.

Laura Ginsel 28-04-2015 23:54

Normaliter voer ik mee Basic aan mijn paard maar omdat hij herstellende is van een blessure en weinig voer krijgt ben ik (tijdelijk) overgestapt op Balancer. Hij doet het er erg goed op en blijft koel in zijn kopie. Ik heb nu 7 weken dagelijks onder de man gestapt en hij heeft geen enkele keer rare dingen uitgespookt, hij is gewoon super braaf, glimt als een spiegel en is happy!

Lotte Klumper 28-04-2015 20:41

Ons Z-dressuurpaard had altijd last van erg veel spanning op vreemd terrein. Wij waren er na een tijd achter dat minder krachtvoer er al voor zorgde dat hij in dat soort situaties makkelijker te handelen was. Toch blijft het aan je knagen dat je te weinig voert voor een volwassen paard. Ook was hij regelmatig onverklaarbaar stijf, niet te relateren aan zware arbeid en had hij in de winter al een keer een maagzweer gehad. 2 jaar geleden voor het eerst gehoord van Equilin en direct de Balancer gaan geven. Dit gaf binnen een week al veel verschil, hij was erg veel losser in zijn lijf en de spanning was uit zijn spieren. Nadat dit zoveel verschil gaf zijn we over gegaan op de combinatie van Basic en Balancer. Hij blijft losser in zijn lijf, heeft een geweldige bespiering, glimt nog nét dat beetje meer dan zonder Equilin en het is voor iedereen een plezier om op concours te gaan met een vrolijk en relaxed paard.

Mevrouw Jacinta Bus 28-04-2015 18:16

Mijn pony'tje krijgt de Balancer al meerdere jaren, en daarnaast krijgt ze alleen ruwvoer en wanneer nodig sojaschroot.
We hebben de nodige ups en downs gehad (hoefbevangenheid en slechtere spieren, voornamelijk), maar al met al is ze er zo veel beter uit gaan zien!
Haar bespiering is zo ongeveer verdubbeld en ze is veel minder stijf, en zeker nu in combinatie met de Prascend voor de cushing (is pas bekend sinds september) ziet ze er weer op en top uit. Ook blijft op dit voerrantsoen de hoefbevangeheid over het algemeen goed weg (tenzij we er teveel gras inproppen ...).
Ze vindt de brokjes heerlijk (en nee, ze is geen makkelijke eter) en ze heeft er ruim voldoende aan naast haar zo arm mogelijke ruwvoer en lichte arbeid. Een topproduct!

Mevrouw Manja Postma 28-04-2015 12:50

Nadat ik een paard kreeg te rijden welke al een jaar had stil gestaan wou ik hem tijdens de opbouw van de training toch wat anders voeren dan het handje brok wat hij kreeg. Binnen 3 weken na start van het voeren zag je al dat het paard beter in zijn vacht kwam te zitten. Van een dof spierloos beest gaat hij nu zichtbaar naar een glanzend gespierd paard. En niet onbelangrijk: hij eet de brokjes met veel smaak.

4.9 stars based on 18 reviews

48-72—hour delivery

In 3 days delivery at home or your pick-up point when ordered before 8.00 PM

Gratis verzending boven €85,-

On orders higher than €85,- (NL) and €100,- (BE, DE)

Extra service

Subscriptions, chose which products you order and the frequency of their delivery

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »