48-72—hour delivery Free shipping on orders over 85,- in the Netherlands Extra service Klantenbeoordeling op basis van beoordelingen
EquilinIMMUNO Starter Package IMMUNO, resistance formula

EquilinIMMUNO is EquilinBASIC with added liver herbs, nettle and organically bound minerals. EquilinIMMUNO is Horses 'Product of the year 2016’ in the Netherlands!

€107,50
Brand : EquilinIMMUNO

EquilinIMMUNO supports the immune system of the body, it cleanses the body and aids in the recovery of injured tissues. IMMUNO is a valuable addition to the feed of horses during the following situations:

  • IMMUNO improves the recovery time in times of illness, it detoxifies the liver and builds the liver up.
  • IMMUNO eases inflammatory reactions, reduces stress and improves recovery of the tissues.

IMMUNO can only be used 6 to 8 weeks at a time, due to the function of the herbs. In the case of chronic conditions, use of EquilinBASIC and IMMUNO can be alternated. Depending on the severity and cause of the condition, but also depending on the changes made in the management of the horse, the problems can either diminish or completely disappear.

To start a regular sized (550kg) horse up on IMMUNO, 2 bags are needed. This is enough to supply a horse for the first 6 weeks.

In the first couple of weeks a so called detoxifying reaction can occur: built up toxins are leaving the body causing the horse to feel less fit than normal. This will show up as a slight lethargy in the horse.

After 3 to 5 weeks the first positive changes can be seen in horses. After 6 weeks the horse will improve further when subsequently EquilinBASIC is provided.

IMMUNO does contain a complete vitamin- and minerals complex, therefore it can be fed next to any other diet o singular. IMMUNO is FEI doping free.

IMMUNO on its own is not a therapy, however it can be used as a supporting product. Consult your equine veterinarian first for a proper diagnosis.

choice indicator


Dosage and ingrediënts:

 

                                Build up* Maintenance

Pony

250   -350 g

150 - 225 g

Horse

350 – 450  g

200 -   250 g

*Build-up dosage during 3 weeks. In case of stress or heavy exertion during a few days, increase the dosage to the build-up dosage

Ingredients: apple pulp, barley, linseed expeller, St Johnsbread, dehydrated alfalfa meal, nettle herbs, ground herbs,  apple molasses, sunflower oil, linseed fibers, lecithin

Analytical compounds g/kg: EWpa 0,68 Crude protein: 15,9%, Crude fat: 6,7%, Crude ash: 12,4%, Crude fibre 11,8%, Calcium 9 g, Sodium 1,2 g, Magnesium 17,6 g, Phosphorus: 3 g, Sugar 8,2%

Binders, anti-caking and coagulants: Betonite-montmorillonite (1m558i) 12,8 g/kg, E562 Sepeoliet 2,3 g/kg Trace: 3b610 Zinc chelate of hydroxy analogue of methionine 950 mg/kg, 3b410 Cupper chelate of hydroxy analogue of methionine 223 mg/kg, 3b8.11 S.cerevisiae NCYC R397, inactivated/Selen 5 mg/kg, 3b510 Mangane chelate of hydroxy analogue of methionine 272 mg/kg Digestability enhancers: 4b1702 Saccharomyces cerevisiae (4b1702) 230000 MCFU/kg Vitamins: DHA (Omega 3) 5000 mg/kg, 3a300 Vitamine C 6270 mg/kg, 3a700 Vitamin E (RRR-alpha-tocopherol acetate 3a700) 2850 IE/kg

Side effects: In some horses an allergic reaction to nettle can occur, a so called “nettle rash”. This consists of small bumps in the skin and these bumps normally disappear within 24-48 hours. In the event of an occurring nettle rash, stop feeding EquilinIMMUNO. No other side effects are known. Individual hypersensitivity to a specific ingredient can however occur. Horses suffering from kidney failure can have problems with high blood levels of magnesium. Consult your veterinary surgeon before use.

Contraindications: in horses prone to laminitis, pregnant and lactating mares and co-administration of macrolides.

Marit Blom 18-06-2020 12:02

Ik ben begonnen met een kuur van immuno voordat ik de balancer en basic ben gaan voeren omdat ik het belangrijk vond om het lichaam van mijn paard eens goed te reinigen. Daarnaast ondersteunt het ook de weerstand van je paard en werkt het positief op herstelprocessen. Ik ben er super tevreden over! Mijn paard is fitter en ziet er gezonder uit!

Liesbeth 11-06-2020 10:11

Ik voerde al Basic en Balancer, tot hele grote tevredenheid. Maar mijn paard heeft in de zomer wat last van jeuk en zit dan ook niet helemaal lekker in zijn vel. Niet echt staart-maneneczeem, maar wel gerelateerd aan insecten en gras etc. Ik had al wel wat andere producten en smeersels geprobeerd, maar dat werkte maar heel tijdelijk (een paar uurtjes of zo). Ik ben nu drie zomers geleden de Basic gaan vervangen door Immuno en mijn paard is enorm opgeknapt! Veel minder jeuk en veel meer energie. Hij heeft weer plezier in het leven en is weer gemotiveerd tijdens het rijden. Immuno is een topproduct! De eerste zomer was ik eigenlijk net te laat met starten (in mei) dus vorig jaar ben ik al in maart gestart, voordat de jeuk begon en de hele zomer heel weinig last gehad. Ik weet dat je eigenlijk elke 6 weken een week moet stoppen met Immuno voeren, maar dan heeft hij gelijk weer zo'n terugval, dat ik het sinds vorig jaar maar gewoon door voer. Ik merk weinig van een minder worden van het effect, gelukkig. Het is niet goedkoop, maar dat zijn alle smeersels ook niet en voor mijn paard heeft het wel duidelijk meer effect op zijn algemeen welbevinden. Voor ons niks anders meer.

Margot 20-05-2020 14:34

Dit voorjaar heeft mijn Friese merrie voor het eerst de Immuno kuur gekregen. Ze heeft vorig jaar lang last gehad van mok en andere kwaaltjes door een verminderde weerstand. Reden genoeg om die darmflora eens aan te pakken!

Conny Versendaal 20-05-2020 14:31

De Equilin Immuno is voor mij na jaren van zoeken en proberen een product wat echt helpt bij het opruimen van afvalstoffen in de manenkam. Mijn paard heeft SME (Staart en Maan Ekzeem) en een vermoeden van IR (Insulineresistentie). De kuur zelf is best pittig (de opbouwdosis is teveel voor hem) maar daarna is hij top! Mijn Fries glimt als een spiegel, de manenkam is soepel - net zoals zijn spieren. Na 6 weken is de transformatie compleet. Ik word heel blij van dit product! Na de Immuuno voer ik Basic + Balancer. De Immuno gebruik ik 2x per jaar en de Balancer geef ik het hele jaar door, ook samen met de Immuuno.

Maaike 20-05-2020 14:20

Mijn paard heeft last gehad van kleine bultjes in zijn vacht. Na het starten van de kuur verdwenen de bultjes snel en zat hij ook meteen weer beter in zijn vel. Ook in het verharingsseizoen voor ik nu een kuur. Hierdoor verhaard hij beter blijft zijn vacht mooi en blijft zijn weerstand op pijl. Eerder werd hij dan wat dof en kwam hij niet altijd even makkelijk door zijn haren heen. Ook ging zijn weerstand omlaag, hierdoor had hij ook weinig fut. Je merkt snel dat het paard beter in zijn vel zit zowel mentaal als fysiek!

Sabine Bartel 20-05-2020 09:23

Heeft prima geholpen bij mijn Arabier ruin. Hij had problemen met hoest en ogen onstekingen en gelukkig is allebei door Equilin Immuno verdwenen. Nu heeft zijn vacht ook een super mooie glans :-)
Ik zal het zeker weer bestellen.

Liesbeth 11-05-2020 17:11

Mijn paard heeft in de zomermaanden last van jeuk, vooral onder zijn buik en aan zijn manen, en een opgezette manenkam. Het komt niet door insecten, maar waarschijnlijk door iets dat in de wei groeit (een grassoort??). Met Immuno zijn de klachten voor hem echt zo goed als verdwenen. Zijn manenkam is weer zacht en soepel en hij heeft bijna geen jeuk meer onder zijn buik. Super fijn voor hem! Jammer is wel dat de klachten vrij snel na het stoppen (2 weken) weer terug komen. Dus wij wisselen een zak immuno af met een zak basic en dan gaat het (een beetje op een neer). In elk geval een hele verbetering!!

Charlotte Schleb 15-12-2019 08:27

Toen wij onze merrie begin vorig jaar kochten, had zij een doffe vacht en last van chronische diarree. Op aanraden van de dierenarts (Bernadette Spaak) zijn wij begonnen met Equilin IMMUNO. De eerste paar weken vertoonde zij verschijnselen van koliek, maar in week vijf begon zij erg op te knappen. Na zes weken zat zij beter in haar vel, begon haar vacht te glimmen en was haar mest nagenoeg normaal. Na de kuur IMMUNO zijn wij overgestapt op de Equilin Basic en Balancer. Nu bijna een jaar later zijn wij nog steeds erg tevreden met de producten van Equilin. Naar mijn mening haalt geen een ander voer het bij de effecten en resultaten van Equilin.

Jacqueline Korsloot 24-10-2019 07:20

Ik heb de immuno balancer voor langere tijd gebruikt en daar deed mijn merrie het goed op. In het voor en najaar geef ik de immuno als kuur van 6/8 weken samen met een detox kuur zodat alle afvalstoffen worden opgeruimd en het helpt haar makkelijk door de rui heen komen. Ook als mn paardje iets onder de leden heeft voer ik de immuno bij om haar weerstand op te krikken. Na 2 weken voeren zie ik echt verschil, ze glimt nog meer als ze al deed, appeltjes in de vacht en goed fit! Ook geef ik het tegen de zomer eczeem dat is ook een probleem wat met afvalstoffen te maken heeft!

5 stars based on 9 reviews

48-72—hour delivery

In 3 days delivery at home or your pick-up point when ordered before 8.00 PM

Free shipping on orders over 85,- in the Netherlands

On orders higher than €85,- (NL) and €100,- (BE, DE)

Extra service

Individual advice on feeding plans and management

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »