• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken (NL, BE, DE)

‘Het Nieuwe Voeren', terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte

Vijf jaar geleden was de ruwvoernorm nog 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Het rantsoen moest daarop worden aangevuld met kilo’s krachtvoer om aan voldoende voedingsstoffen te komen.

Een gezonde darmflora is de basis van elk gezond paard!

Nu weten we beter! Inmiddels is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat dit achterhaald is. En dat een paard minstens de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig heeft om zijn lichaam gezond te houden en een tevreden gevoel te hebben. Van nature eet een paard zelfs nog veel meer ruwvoer.

En dat betekent, dat wanneer een paard de dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgt, dat de suiker- en eiwitinname ook verdubbeld. Dit werpt een nieuw licht op het voeren van krachtvoer. De noodzakelijke aanvulling op het ruwvoer moet aangepast worden, zodat de darmflora in balans is. En paarden en pony’s niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen.

De producten van Equilin® spelen goed in op deze veranderde voedingsbehoefte en zijn meervoudig bekroond, waaronder de HIP Award; als ‘kantelaar’ van de sector.

Ruwvoer alleen bevat meestal niet alle noodzakelijke voedingsstoffen

Zo bevat het onvoldoende mineralen. Net zoals vitamine E, dat meestal ook niet voldoende aanwezig is in gedroogd ruwvoer, de BALANCER’s vullen dit aan. Ook is de darmflora een punt van aandacht, omdat het paard het ruwvoer wel moet kunnen verteren. En daar gaat het vaak mis, ook bij alleen ruwvoer. Dit kan gecorrigeerd en in balans worden gebracht met de BASIC’s.

Ga naar de shop Bekijk onze webinars
praktisch-handboek-voor-een-beter paardenwelzijn groot

Equilin® blijft onderzoeken met de oogkleppen af.

Ze volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding en welzijn, analyseert deze en blijft het product ontwikkelen. Iedere paardenarts, professional en paardenliefhebber is er op deze manier zeker van dat de producten van Equilin® volgens de meest recente inzichten geproduceerd zijn. Duizenden gebruikers ervaren dagelijks de resultaten. Ga direct naar:

“Breng je paard ook super slim in topconditie. Begin vandaag met “het Nieuwe Voeren” van Equilin® en ervaar het zelf! ”