• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken (NL, BE, DE)

'Het Nieuwe Voeren' voor training en recreatie

paarden voeren met equilin

Voor paarden die wel arbeid verrichten maar liever niet te energiek hoeven te worden, geldt dat ze voldoende energie kunnen halen uit ruwvoer als ze daar genoeg van krijgen, ‘het Nieuwe Voeren’ dus. Ook voor deze paarden is het zo dat ze dan wel een goede darmflora dienen te hebben, dat is de basis van elk gezond en werkwillig paard.

Voldoende ruwvoer zorgt voor een meer tevreden paard met een betere spijsvertering en minder stalondeugden!

Juiste verhouding ruwvoer, BASIC’s, BALANCER’s en eiwit

In plaats van de 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht blijkt dat paarden minimaal 1,5% van het lichaamsgewicht in DS (droge stof) aan vezels/ruwvoer nodig hebben om het lichaam gezond te houden en minder stress te ervaren. Dat is bijna 2 kg droog hooi per 100 kg lichaamsgewicht. Van nature eten ze zelfs nog veel meer.

Andere vezelrijke producten zoals luzerne, ruwvoermixen, gedroogde kruiden, wortelen, zemelen en geweekte bietenpulp vallen ook binnen deze vezelbehoefte. Een verhoogde behoefte aan energie en eiwit kan worden aangevuld met maximaal 1 kg ‘light’ muesli en/of andere eiwitbron.

Goede darmflora is de basis van elk gezond paard, daar zit de motor!

Met de BASIC’s corrigeer je de darmflora van je paard of pony en geeft je hem/haar een goede basis om duurzaam het werk beter vol te kunnen houden. Veel supplementen worden overbodig en veel kilo’s krachtvoer ook.

De BALANCER’s zorgen ervoor dat je paard of pony voldoende goed opneembare vitaminen en mineralen binnenkrijgt en daarmee het zelfherstellend vermogen en vele andere lichaamsfuncties goed kan blijven uitvoeren

DOWNLOAD RUWVOERADVIES

Voordelen voor recreatie en trainingspaarden zijn o.a.

  • Minder tot geen krachtvoer; in voldoende geschikt ruwvoer zit genoeg energie voor 1 uur L/M arbeid per dag.
  • De vetzuren als energiebron uit de vezels zijn vele malen gunstiger voor elk paard, de conditie en het spiermetabolisme verbetert, ook blijft de hartslag lager.
  • Omega 3 (DHA en EPA), vitamine E, magnesium zorgen voor een meer ontspannen en minder stressgevoelig paard.
  • De essentiële aminozuren zorgen voor een verbetering van de spieren zonder de lever extra te belasten.
  • Vitamine C, zink en MSM morgen voor een beter immuunsysteem en ondersteunen de gewrichten.