• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken (NL, BE, DE)

Verzend info

Bestellingen geplaatst voor 15.00 uur op werkdagen, worden nog dezelfde dag in behandeling genomen en doorgaans de volgende dag geleverd indien betaald via Ideal of bankoverschrijving. Bij een automatische incasso of bankoverschrijving duurt dat doorgaans 5 dagen.

Verzenden

De bestellingen worden na ontvangst van uw betaling binnen 2 werkdagen geleverd. Een track en trace code staat vermeld bij de bestellingen in het account, zodat het pakket gevolgd kan worden. Het is mogelijk om een leverdatum en tijd te selecteren.

Pakketten kunnen ook bij alle DPD afhaalpunten worden afgehaald. Dit kan aangegeven worden bij ‘verzendmethode’ – ‘bezorging’ – selecteer bovenin de blauwe balk het tabblad ‘ophalen’ en kies vervolgens het afhaalpunt.

Voor grotere verzendingen naar het buitenland kan contact met ons worden opgenomen.

Verzendkosten 

Voor verzending binnen Nederland rekenen wij een bijdrage van € 5,95 in de verzend- en afhandelingskosten per 30 kg (3 zakken). Voor levering in de avond komt er € 1,50 toeslag bij.

Verzendingen boven de € 85,– worden porto vrij verzonden binnen Nederland,

Voor België en Duitsland is dat vanaf € 100,-.

Buiten Nederland, België en Duitsland:

Voor verzending naar België en Duitsland wordt een verzend- en afhandelingstoeslag van € 6,95 per 30 kg (3 zakken) gerekend.

Voor verzending naar Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Denemarken geldt een toeslag van € 12,50 per 21 kg (3 zakken).

Voor verzending naar Zweden en Italië geldt een toeslag van € 14,50 per 30 kg (4 zakken).

Voor verzending naar Griekenland geldt een toeslag van € 20,00 per 30 kg (4 zakken).

Voor verzending buiten Europa en grotere verzendingen binnen Europa, neem dan a.u.b. eerst contact met ons op.

Retouren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw onaangebroken producten retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar ons warehouse zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Garvo / Equilin
Rijksweg 24
6996 AC te Drempt

Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht kunt u een email sturen naar info@equilin.eu met de aankondiging van de retourzending en met de bankgegevens. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

KLACHTEN

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@equilin.eu. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.”